Usein kysyttyä

Miten valmistaudun energiahoitoon?

Sinun ei tarvitse erityisesti valmistautua hoitoon. Sinun kannattaa pukeutua mukaviin ja rentoihin vaatteisiin, joissa pystyt parhaalla mahdollisella tavalla rentoutua. Hoitoa varten ei tarvitse riisuutua. Ennen ja jälkeen hoidon on hyvä nauttia runsaasti vettä.

Miten toimin hoidon jälkeen ja kuinka kauan hoitovaikutus kestää?

Hoidon jälkeen sinun on hyvä kuunnella omaa kehoasi. Hoidon jälkeen saattaa väsyttää, jolloin keholle on hyvä tarjota sen tarvitsemaa lepoa. Nesteytyksestä on hyvä huolehtia nauttimalla runsaasti vettä.

Energiahoito on alkusysäys hoitovaikutuksille. Hoidon vaikutus jatkuu kehossa noin 3-5 päivää hoidon jälkeen. Kevyt liikunta on suositeltavaa, mutta raskaamman liikunnan ja esimerkiksi hyvin kuumassa saunomisen tai avannossa käymisen suosittelen siirtämään parin päivän päähän hoidosta, jotta hoidon vaikutus on mahdollisimman tehokas. 

Voiko energiahoidosta olla haittaa?

Energiahoito on siitä upea hoitomuoto, että sen sivuvaikutukset voivat ainoastaan olla positiivisia. Joskus asiakas huomaakin, että sen vaivan lisäksi, mitä hän on alunperin tullut hoidattamaan, on myös muita vaivoja kadonnut. Tämä on mahdollista, koska energiahoidossa keho ja hermosto lopulta itse päättää, mihin se hoitovaikutuksen ohjaa. Ja koska ihmiskeho on kokonaisuus kaikkien elinjärjestelmien linkittyessä lopulta yhteen kokonaiseen elimistöön, useampien vaivojen samanaikainen hoito on enemmän kuin mahdollista.

Luethan vielä "Voiko kaikkia hoitaa?"-kappaleen.

Voiko kaikkia hoitaa?

Body Mind Energy Balancing - energiahoidossa ei niksautella tai naksautella mitään, joten energiahoito on turvallinen hoitomuoto fyysisestä kunnosta ja iästä riippumatta.

Syövän hoidon tukena energiahoito on paras ajoittaa lääkehoitojen väliin. Joskin tunnekehon hoito onnistuu myös lääkehoitojaksoilla. 

Energiahoito vahvistaa tehokkaasti kehon omaa immuniteettijärjestelmää ja paranemismekanismeja, minkä vuoksi elinsiirtopotilaan on hyvä antaa keholle ensin aikaa tottua siirrettyyn elimeen ennen energiahoitoa.

Tunnekehoa voidaan hoitaa turvallisesti aina ja siitä voi olla valtava hyöty myös edellä mainituista sairauksista toipumisessa.


Voiko energialääketiedettä käyttää länsimaisen lääketieteen rinnalla?

Energiahoito kuuluu energialääketieteen piiriin ja lukeutuu täydentäviin hoitomuotoihin. Hoidon ei ole tarkoitus poissulkea länsimaisen lääketieteen hoitoa, vaan energialääketiedettä voidaan pikemminkin hyödyntää länsimaisen lääketieteen rinnalla entistä parempien hoitotulosten aikaansaamiseksi.

Monissa Keski-Euroopan maissa erilaisia energialääketieteen muotoja hyödynnetään terveydenhuollossa, sairaaloissa ja lääkärin vastaanotoilla. Sloveniassa toimii jo myös valtion tukemana energiahoitokeskus nimeltään Zdenko Domacic. Toivotaan, että myös Suomessa herätään hyödyntämään terveydenhuollossa myös perinteisiä, täydentäviksi luokiteltuja hoitomuotoja yhä paremman ja nopeamman hoitotuloksen saamiseksi.

Jos sinun oireesi vaativat lääkärin arviota, olethan yhteydessä terveydenhuoltoon. Hoitava lääkäri vastaa aina sairauksien hoidosta ja seurannasta, enkä minä ota ota kantaa niiden hoitoon tai lääkitykseen.